Visar alla 6 resultat

RUTSCHKANE I TRÄ


Alla barn älskar berg- och dalbanor. De susar ner för rampen och känns supercoola. Kan du höra deras glada “weee” när det kittlar i magen? Berg- och dalbanor är underhållande för barn i alla åldrar. Men de stora, vilda rutschkanorna på lekplatsen kräver mycket övning och mod.

Se mere

Bli ännu roligare av din rutschkane
Barn älskar att klättra upp och ner för trappan och ta berg- och dalbanan om och om igen... Det finns så många sätt att njuta av dig själv med en rutchkane. Endast fantasin – och delvis säkerheten – begränsar hur rutchkane i vardagsrummet kan vara en del av barnleken. Om du vill ha extra kul ur din rutschkana kan du lägga ner den i en av våra bollpooler. Då kan barnet glida in i de många roliga bollarna med vänner. Det ger också spelet en extra motorisk dimension när barnet måste öva på att komma upp och ut ur en bollpool igen. Kanske övar barnet också på att kasta bollarna uppför rampen. Och vad sägs om att ge nallebjörn eller docka skjuts? Eller se hur långt traktorn kan gå när den trycks ner och får en ny åktur? Det finns så många roliga experiment i en rutchkane.
Stöder motorisk utveckling
Nu är ni nog alla för hur kul en berg- och dalbana kan inspirera till. Men vet du också hur mycket ditt barn faktiskt kan utveckla sina färdigheter med rutch? Först och främst förvärvar motorik och koordination båda en ny när barnet klättrar upp för de breda, säkra trapporna. Att gå ner för trappor i synnerhet är en lärorik motorisk utmaning. Och de flesta barn vill vanligtvis också försöka klättra på rutchkane ramp. Dessutom kan barnet glida framåt, bakåt, med huvudet först eller fötterna först – tillsammans eller separat. De olika sätten att kasta berg- och dalbanan är bra för ditt barns balans och grova motoriska färdigheter. När barnet har lärt sig att göra resan själv är det självsäkra leendet också ojurbart. Med en rutschkana i hemmet planeras också många timmars aktiv rörelse med syskon och lekkamrater. När barnet leker med andra barn runt rutchkane utövar han eller hon också sina sociala färdigheter. Det kan vara riktigt svårt att vänta på att det ska bli din egen resa. Barnet får träna naturligt när de andra barnen är lika ivriga att försöka igen som barnet själv är.
Alltid vänlig service och vägledning
Det finns så många fantastiska skäl till varför en rutchkane är en riktigt bra investering. Det kan antingen vara för ditt eget barn eller som en framstående dopgåva. På Littlehugs bryr vi oss mycket om att spela både roligt och säkert. Och vi vet att våra superkul, släta trärutschbanor ger en fantastisk hastighet. Därför är det viktigt att det alltid finns en vuxen i närheten när barnet leker på rutchkane. Har du några frågor om vårt sortiment av rutchkane? Ring oss gärna på 42 91 57 99 eller skriv till info@littlehugs.se. Det kommer att vara ett nöje för oss att hjälpa dig att hitta precis rätt rutchkane för ditt barn.